Doel bereikt!

15-09-2024 | 15:56

Een uitdaging: 2024 km lopen in het jaar 2024 en daarmee geld ophalen voor een goed doel. Dat leek me wel wat en het doel was niet lastig te vinden: Hulphond Nederland.

Organisaties

Heroes for Charity biedt diverse mogelijkheden om een uitdaging aan te gaan voor een goed doel en koppelt dan je prestaties aan een organisatie naar keuze. Zo kon ik met het aanmaken van een account en startpagina, zowel bij Heroes for Charity als bij Hulphond Nederland, mijn uitdaging zichtbaar maken.
Het aantal kilometers kon ik in een - door de organisatie verstrekt- bestand bijhouden en op de donatiepagina van Hulphond Nederland voegde ik regelmatig 'mijn prestaties' toe. De donaties kwamen daar rechtstreeks terecht, dus daar had ik geen omkijken naar.

Kilometers

Om dat aantal kilometers te lopen moet je gemiddeld elke dag 5,53 km lopen. Omdat ik al jaren probeer de beruchte 10.000 stappen per dag te halen (ongeveer 7 km) leek het me haalbaar, al lukt het me echt niet elke dag dit doel te bereiken.
Maar gestimuleerd door de uitdaging ging het boven verwachting: ik kwam tot een gemiddelde van ongeveer 8 kilometer per dag en dan gaat het hard.

Natuurlijk zat het aan alle kanten mee, het weer, de grote hoeveelheid tijd die ik na mijn pensionering tot mijn beschikking heb, mijn heerlijke hond Amy die vooral enthousiast wordt van duin- en strandwandelingen en de vele gezellige wandelmaatjes waarmee ik afspraken maakte. (Dank jullie wel!)
En ik werd niet ziek en liep ook geen blessures op waardoor ik niet kon lopen. Dus ik kon stug doorgaan!
Zo werd het niet ergens eind december, maar al op 7 september dat ik de grens van 2024 kilometer passeerde.

Sponsoring

Verzoeken om donaties komen bij iedereen met grote regelmaat voorbij, dus ik besloot mijn streefbedrag niet te hoog te maken. Maar ook daarmee ging het razendsnel: al na een paar maanden was het streefbedrag bereikt en dat werd zelfs meer dan verdubbeld, door bekende en onbekende donateurs.
Veel dank aan al die gulle gevers, die er soms ook nog een ontroerende boodschap bij schreven!

Wat nu?

Gewoon doorwandelen!
Want het is heerlijk. En om toch een doel te hebben, ga ik proberen om vóór 31 december 2555 (=365x7) kilometer te lopen.
De herfst en winter komen eraan en dan zullen er echt wel dagen zijn dat ik weinig buiten ben. (Of dat zelfs Amy en wellicht wandelmaatjes het af laten weten😉😊😁).
Maar het is het proberen waard! En als ik het red, dan doneer ik nog wat extra's...!!!