Bibliotheek Midden-Brabant komt in actie voor Hulphond Nederland

Kwispellezen

0
van 3.576
0
Donateurs
actie
afgelopen
actie afgelopen

Over deze actie

Kwispellezen richt zich op kinderen uit groep 3 en 4 die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het lezen, of bij het vergroten van het leesplezier. De kinderen lezen voor aan een speciaal opgeleide hond waardoor uiteindelijk hun leesvaardigheid toeneemt.

meer

Er zijn nog steeds kinderen die de basisschool verlaten met een lees- en/of taalachterstand. Daar moet wat aan gedaan worden! Hulphond Nederland en de Bibliotheek Midden-Brabant introduceren met Kwispellezen een nieuwe en succesvolle methode voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Bij Kwispellezen lezen kinderen uit groep 3 en 4 voor aan een speciaal opgeleide hond. Het voorlezen aan de hond bezorgt de kinderen een succeservaring. De individuele voorleessessies vergroten hun zelfvertrouwen en de motivatie om te lezen, met als gevolg dat ook hun leesvaardigheid toeneemt.


Waarom Kwispellezen?
Kinderen die moeite hebben met (leren) lezen zijn vaak bang om hardop te lezen en fouten te maken. Voorlezen aan een hond verhoogt het zelfvertrouwen en leesplezier van kinderen. Dit heeft een positief effect op de leesvaardigheid. Kinderen zullen bovendien vaker gaan lezen wanneer ze lezen leuk vinden.

Honden luisteren aandachtig, maar geven geen oordeel over het voorlezen. Dat verlaagt de druk om te presteren. Kinderen zijn daardoor meer ontspannen. Daarnaast worden de kinderen als het ware leerkracht voor de hond. Zij kunnen immers iets wat de hond niet kan, namelijk lezen! Door middel van Kwispellezen werken kinderen aan hun zelfvertrouwen en motivatie om te lezen, met als gevolg dat ook hun leesvaardigheid toeneemt. Om Kwispellezen tot een succes te maken, zijn we nu op zoek naar finaciering.

Help ons Kwispellezen tot een succes te maken
Graag willen wij een grote groep kinderen met leesproblemen helpen door middel van Kwispellezen, zodat ook zij weer leeskilometers gaan maken en het plezier in lezen terugvinden. Daarvoor hebben wij jouw steun hard nodig! Alvast heel hartelijk dank.

www.kwispellezen.nl